Nowe certyfikaty dla produktów lokalnych
Do listy produktów lokalnych dołączają kozie sery podpuszczkowe z solanki oraz jogurty z mleka koziego, wytwarzane na Farmie Pagórek Koziołka prowadzonej przez Annę i Damiana Kuźniewskich w miejscowości Działoszyn.
Sery z Farmy Pagórek Koziołka powstają z mleka koziego przy użyciu naturalnej podpuszczki. Formowane ręcznie i dojrzewające w solance, zyskują zwartą, elastyczną konsystencję oraz delikatnie słony smak z charakterystycznym aromatem świeżego mleka. W ofercie znajdują się różnorodne kompozycje smakowe – od klasycznej „Białej Chmurki z Pagórka”, przez ziołowe i pikantne wersje, aż po „Polne Kwiaty z Pagórka” z płatkami nagietka i bławatka.
Uzupełnieniem oferty są jogurty i kefiry kozie, naturalne, gęste i kremowe, zawierające żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, które korzystnie wpływają na florę jelitową.
Produkty z Farmy Pagórek Koziołka wyróżnia autentyczność, naturalny skład i pochodzenie.
Anna i Damian Kuźniewscy
Farma Pagórek Koziołka
Działoszyn 231, 59-915 Działoszyn
facebook.com
Najnowsze aktualności
22-26 listopada – Dni Ho...
Kategoria: Okolicznościowe, Zdrowie,
Zakończenie projektu partycyp...
Kategoria: Współpraca transgraniczna,
Młodzieżowa Olimpiada Ekolog...
Kategoria: Oświata, Sport i rekreacja,
Zakończenie projektu „Lokal...
Kategoria: Oświata, Współpraca transgraniczna,
Wieczornica Patriotyczna w Sie...
Kategoria: Integracja, Okolicznościowe,