Nowe certyfikaty dla produktów lokalnych

Produkt lokalny |
Data publikacji: 29 października 2025

Do listy produktów lokalnych dołączają kozie sery podpuszczkowe z solanki oraz jogurty z mleka koziego, wytwarzane na Farmie Pagórek Koziołka prowadzonej przez Annę i Damiana Kuźniewskich w miejscowości Działoszyn.

Sery z Farmy Pagórek Koziołka powstają z mleka koziego przy użyciu naturalnej podpuszczki. Formowane ręcznie i dojrzewające w solance, zyskują zwartą, elastyczną konsystencję oraz delikatnie słony smak z charakterystycznym aromatem świeżego mleka. W ofercie znajdują się różnorodne kompozycje smakowe – od klasycznej „Białej Chmurki z Pagórka”, przez ziołowe i pikantne wersje, aż po „Polne Kwiaty z Pagórka” z płatkami nagietka i bławatka.

Uzupełnieniem oferty są jogurty i kefiry kozie, naturalne, gęste i kremowe, zawierające żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, które korzystnie wpływają na florę jelitową.
Produkty z Farmy Pagórek Koziołka wyróżnia autentyczność, naturalny skład i pochodzenie.

Anna i Damian Kuźniewscy
Farma Pagórek Koziołka
Działoszyn 231, 59-915 Działoszyn
facebook.com

Najnowsze aktualności

Wigilia pracowników BWiO S.A....

15 grudnia, w Domu Weselnym odb...

Kategoria: Okolicznościowe,

16 grudnia 2025
Czytaj więcej

Świąteczne spotkanie Klubu P...

15 grudnia 2025 roku odbyło się świątec...

Kategoria: Okolicznościowe, Stowarzyszenia,

16 grudnia 2025
Czytaj więcej

Zakończono przebudowę drogi ...

15 grudnia oficjalnie zakończono jedną z na...

Kategoria: Gmina, Inwestycje,

16 grudnia 2025
Czytaj więcej

Spotkanie opłatkowe dla Senio...

14 grudnia w Kopaczowie odbyło się spotkani...

Kategoria: Gmina,

16 grudnia 2025
Czytaj więcej

Msza Święta w intencji Górn...

14 grudnia w kościele pw. św. Marii Magdale...

Kategoria: Gmina,

16 grudnia 2025
Czytaj więcej
Zobacz więcej aktualności