Nowe certyfikaty dla produktów lokalnych

Produkt lokalny |
Data publikacji: 29 października 2025

Do listy produktów lokalnych dołączają kozie sery podpuszczkowe z solanki oraz jogurty z mleka koziego, wytwarzane na Farmie Pagórek Koziołka prowadzonej przez Annę i Damiana Kuźniewskich w miejscowości Działoszyn.

Sery z Farmy Pagórek Koziołka powstają z mleka koziego przy użyciu naturalnej podpuszczki. Formowane ręcznie i dojrzewające w solance, zyskują zwartą, elastyczną konsystencję oraz delikatnie słony smak z charakterystycznym aromatem świeżego mleka. W ofercie znajdują się różnorodne kompozycje smakowe – od klasycznej „Białej Chmurki z Pagórka”, przez ziołowe i pikantne wersje, aż po „Polne Kwiaty z Pagórka” z płatkami nagietka i bławatka.

Uzupełnieniem oferty są jogurty i kefiry kozie, naturalne, gęste i kremowe, zawierające żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, które korzystnie wpływają na florę jelitową.
Produkty z Farmy Pagórek Koziołka wyróżnia autentyczność, naturalny skład i pochodzenie.

Anna i Damian Kuźniewscy
Farma Pagórek Koziołka
Działoszyn 231, 59-915 Działoszyn
facebook.com

Najnowsze aktualności

22-26 listopada – Dni Ho...

Z okazji Dni Honorowego Krwiodawstwa PCK wszy...

Kategoria: Okolicznościowe, Zdrowie,

22 listopada 2025
Czytaj więcej

Zakończenie projektu partycyp...

Trialog na Trójstyku: Wspólne kształtowani...

Kategoria: Współpraca transgraniczna,

21 listopada 2025
Czytaj więcej

Młodzieżowa Olimpiada Ekolog...

W dniu wczorajszym (20.11) w Szkole Podstawow...

Kategoria: Oświata, Sport i rekreacja,

21 listopada 2025
Czytaj więcej

Zakończenie projektu „Lokal...

29 października odbyły się ostatnie warszt...

Kategoria: Oświata, Współpraca transgraniczna,

21 listopada 2025
Czytaj więcej

Wieczornica Patriotyczna w Sie...

19 listopada br. w Sieniawce odbyła się III...

Kategoria: Integracja, Okolicznościowe,

21 listopada 2025
Czytaj więcej
Zobacz więcej aktualności